WordPressSEO

2024 Wordpress Site Hızlandırma

WordPress , birçok kişinin web sitesi kurmak için kullandığı popüler bir içerik yönetim sistemidir. Bu kadar çok insanın kullanması etkileyici olsa da bazı dezavantajları da var. WordPress, doğru yapılandırılmadığı takdirde birbiriyle çakışabilecek birçok eklenti ve temaya sahiptir. Bu yazımızda, WordPress web sitenizi daha verimli çalışacak şekilde hızlandırmanıza yardımcı olacaktır. Bu yazımdaki adımları takip etmek web sitenizin performansını artırabilir ve daha hızlı çalışmasını sağlayabilir.

1. Site hızı neden önemlidir?

Site hızı çok önemlidir çünkü Google’ın sitenizi arama sonuçlarında nasıl sıralayacağını belirlemek için kullandığı sıralama faktörlerinden biridir. Ayrıca, insanların yavaş yüklenen bir siteyi terk etme olasılıkları, hızlı yüklenen bir siteden daha fazladır. Site yavaşsa potansiyel müşterileri ve ziyaretçileri kaybediyor olabilirsiniz. Bu kılavuzda ele alacağımız sitenizin hızını artırmanın birkaç yolu vardır. Bir web sitesini ne kadar erken bulursanız SERP’de en üst sıralara çıkma şansınız o kadar yüksek olur.

2. WordPress’i nasıl hızlandırabilirim?

Hız, bir web sitesinin kullanıcıları ve arama motoru sıralaması için çok önemlidir. Hızlı yüklenen sayfaların kullanıcının dikkatini çekme ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma olasılığı daha yüksektir. Aşağıdaki adımlarla web sitenizin hızını artırabilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayabilirsiniz. Google ayrıca hızı bir sıralama faktörü olarak kabul eder; dolayısıyla daha hızlı bir site, arama motoru sıralamalarını iyileştirebilir.

  • Adım 1: Güvenilir bir hosting planı ve sağlayıcı seçin
  • Adım 2: Hıza odaklanan bir WordPress hosting kullanın
  • Adım 3: PHP 7.4’ten 8+’a yükseltin
  • Adım 4: Hızlı bir WordPress Teması Seçin
  • Adım 5: Önbellek Eklentisi Kullanın
  • Adım 6: Gzip Sıkıştırmasını Etkinleştirin
  • Adım 7: İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanın
  • Adım 8: Resimlerinizi Optimize Edin
  • Adım 9: Google PageSpeed ​​Insights ile Sitenizin Performansını İzleyin
  • Adım 10: HTTP isteklerini en aza indirin
  • Adım 11: Komut dosyalarınızı optimize edin
  • Adım 12: Tarayıcı önbelleğinden yararlanın
  • Adım 13: Eklentileri En Aza İndirin

 

Adım 1 – Güvenilir bir hosting planı ve sağlayıcı seçin

WordPress web siteniz için güvenilir bir hosting planı seçerken dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. En önemlilerinden biri hızdır. WP Engine gibi bazı sunucu firmaları sadece wordpress destekli sunucular üzerinde çalışarak daha performanslı wordpress sunucu hizmeti verebilmektedir, buda web sitelerinizin daha hızlı yüklenmesine ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamasına yardımcı olabilir. PHP 7.4 veya 8+ ayrıca yükleme hızının artırılmasına da yardımcı olabilir.

 

Adım 2 – Nginx kullanan bir hosting seçin

Bütün hosting sağlayıcıları aynı değildir.  Nginx Sunuculaar, yüksek trafik hacimlerini yönetebilecek güçlü bir web sunucusu olduğundan ve en iyi barındırma sağlayıcılarının planlarında mevcut olduğundan en iyi seçenektir. Bir WordPress sitesi seçerken hız ve performansı göz önünde bulundurun. Nginx kullanan bir sağlayıcı, web sitenizi daha hızlı hale getirmenize ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamanıza yardımcı olabilir.

Sunucu Önbelleği için Varnish Cache i Etkinleştir

Statik içeriği önbelleğe alarak web sitenizi hızlandırmak istiyorsanız sunucunuzda Varnish-cache’i etkinleştirebilirsiniz . Bunu yapmak, web sunucunuzdaki yükü azaltacak ve ziyaretçilerinizin yanıt süresini iyileştirecektir.

Sunucunuzda Varnish’i etkinleştirmek için Varnish yazılımını kurmanız ve yapılandırmanız gerekir.

Varnish’i kurup yapılandırdıktan sonra web siteniz için etkinleştirmeniz gerekecektir. Bunu yapmak için web sitenizin .htaccess dosyasını düzenleyin. .htaccess dosyasına aşağıdaki kod satırlarını eklemeniz gerekecektir:

RewriteCond'da RewriteEngine
%{HTTP_HOST} ^www.yourdomain.com$
RewriteRule ^(.*)$ http://yourdomain.com/$1/varnish-enable-varnish-on-the-server$2

Adım 3 – PHP 7.4’ten 8+’a yükseltin

Hıza odaklanan bir barındırma sağlayıcısı seçmenin yanı sıra, PHP sürümünüzü 7.4’ten 8+’a yükseltebilirsiniz. WP temaları ve eklentilerinin yanı sıra PHP bile güvenliği, performansı ve sayfa yükleme hızını geliştirmek için düzenli olarak güncellenmektedir. PHP 8.1, Temmuz 2022’de yayımlanan ve PHP 7.4’e göre saniyede %18,4 daha fazla isteği işleyebilen yeni kararlı sürümdür. Bu, web sitenizin yükleme hızını %30’a kadar artırmanıza yardımcı olabilir.

Ziyaretçilerinize en yakın sunucuyu seçin

WordPress web siteleri için bir barındırma planı seçtiğinizde hız en kritik faktörlerden biridir. Ziyaretçilerinizin yakınında bulunan bir hosting sağlayıcısı, yükleme sürelerinin iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Örneğin Google Analytics, web sitenizin ziyaretçilerinin konumunu izlemenize yardımcı olabilir. “Kitle” altında trafiğin %97’sinden fazlasının Türkiye’ den geldiğini görebilirsiniz. Yerel bir firmaysanız, verilerinizi daha da hassaslaştırmak için bu bilgi hayati önem taşır. WordPress’i Türkiye’deki sunuculara yükleyerek WordPress web sitenizi daha hızlı hale getirebilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayabilirsiniz.

 

Adım 4 – Hızlı, Hafif Bir WordPress Teması Seçin

Yeni bir WordPress teması ararken hızlı ve hafif olanı bulmak çok önemlidir. Bu nedenle, web sitesini hızlı bir şekilde yüklenmesini ve genel olarak daha iyi performans göstermesini sağlayabilirsiniz. Küçük, hafif WordPress temaları için en iyi seçeneklerden bazıları, GeneratePress WordPress teması ve Astra WordPress teması gibi tema geliştiricilerin sunduğu seçenekler bulunmaktadır.

Hızlı ve hafif bir WordPress temasına sahip olmanın faydaları çoktur. Birincisi, web siteniz ziyaretçiler için çok daha hızlı yüklenecektir. Bu çok önemlidir çünkü insanlar genellikle sabırsızdırlar ve yüklenmesi çok uzun sürerse büyük olasılıkla sitenizi terk edeceklerdir. Ek olarak, hızlı bir web sitesi arama motoru sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Google artık sayfa hızını algoritmasının inkar edilemez sıralama faktörlerinden biri olarak görüyor.

 

Adım 5 – WordPress’te Önbellek Eklentisi Kullanın

Herhangi bir WordPress sitesini hızlandırmak istiyorsanız bir önbellek eklentisi iyi bir çözüm olabilir. Önbellek eklentileri, sayfalarınızın ve yayınlarınızın statik kopyalarını oluşturarak çalışır; bu kopyalar, dinamik olarak oluşturulan sürümler yerine ziyaretçilere sunulur. Bu, sayfalarınızın statik sürümlerinin yüklenmesi daha az zaman alması nedeniyle kayda değer bir performans artışına neden olabilir.

WordPress için pek çok önbellek eklentisi mevcut olduğundan, özel kurulumunuzla iyi çalışacak olanı seçmek çok önemlidir. Genel olarak web sunucunuz ve veritabanınızla uyumlu ve sayfa önbelleğe alma, nesne önbelleğe alma ve tarayıcı önbelleğe alma gibi özellikler sunan bir eklenti kurmanız sizin için iyi olacaktır.

Bir önbellek eklentisi yükledikten sonra, onu sitenizle çalışacak şekilde yapılandırmanız gerekir. Bu biraz zor olabilir, bu nedenle eklenti dökümanlarını dikkatlice okumak çok önemlidir.

Önbellek eklentiniz çalışır duruma geldiğinde sitenizin performansı önemli ölçüde artacaktır. Bu, Sayfa yükleme sürelerini azaltacak ve ziyaretçilerinizin genel olarak daha iyi bir deneyime sahip olmasını sağlayacaktır.

Hemen hemen tüm ücretsiz ve premium önbellek eklentileri aşağıdaki özelliklere sahiptir.

  • Gzip sıkıştırmasını etkinleştirme
  • CSS, HTML ve JavaScript’i küçültme
  • Tarayıcı önbelleğinden yararlanma: CDN kullanımı

 

Adım 6 – Gzip Sıkıştırmasını Etkinleştirin

Gzip sıkıştırmasını etkinleştirmek sayfalarınızın yüklenmesini %50’ye kadar hızlandırabilir. Buna yardımcı olmak için .htaccess dosyanıza aşağıdaki satırı ekleyin:

 

# Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML and fonts
AddOutputFilter DEFLATE application/javascript
AddOutputFilter DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilter DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
AddOutputFilter DEFLATE application/x-font
AddOutputFilter DEFLATE application/x-font-opentype
AddOutputFilter DEFLATE application/x-font-otf
AddOutputFilter DEFLATE application/x-font-truetype
AddOutputFilter DEFLATE application/x-font-ttf
AddOutputFilter DEFLATE application/x-javascript
AddOutputFilter DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilter DEFLATE application/xml
AddOutputFilter DEFLATE font/opentype
AddOutputFilter DEFLATE font/otf
AddOutputFilter DEFLATE font/ttf
AddOutputFilter DEFLATE image/svg+xml
AddOutputFilter DEFLATE image/x-icon
AddOutputFilter DEFLATE text/css
AddOutputFilter DEFLATE text/html
AddOutputFilter DEFLATE text/javascript
AddOutputFilter DEFLATE text/plain
AddOutputFilter DEFLATE text/xml

 

 

CSS, HTML ve JavaScript’i küçültün

CSS, HTML ve JavaScript’inizi küçültmek web sitenizin performansını artırabilir. Bunun nedeni dosyaların daha küçük olması, yani indirilmesinin daha az zaman almasıdır. Ayrıca küçültülmüş dosyaların hataya neden olma olasılığı daha düşüktür. YUI Compressor ve Closure Compiler gibi çeşitli araçlar dosyalarınızı küçültmenize yardımcı olabilir. Önbellek eklentileri genellikle bu seçeneğe sahiptir, bu eklentiler üzerinden küçültmeyi aktif hale getirebilirsiniz.

 

Tarayıcı önbelleğinden yararlanın

Tarayıcı önbelleğe alma, kullanıcının bilgisayarında görüntüler ve komut dosyaları gibi statik dosyaları ve varlıkları depolayarak sayfaların yüklenmesini hızlandırmak için kullanılan bir tekniktir. Kullanıcı sayfayı bir sonraki ziyaretinde tarayıcı, sayfaları web sunucusu yerine kullanıcının bilgisayar önbelleğinden yükleyebilir. Bu şekilde tüm sayfanın hiçbir gecikme olmadan yüklenmesini hızlandırır.

Tarayıcı önbelleğinden yararlanmanın bir yolu içerik dağıtım ağı (CDN) kullanmaktır. Bu, statik dosyaların kullanıcılara yakın bir sunucudan teslim edilmesini sağlayabilir.

 

3. Web Sitenin Yüklenmesinde Sorun mu Yaşıyorsunuz?

Adım 7 – WordPress’te CDN kullanın

İçerik dağıtım ağı veya CDN, kullanıcılara içerik sunmak için birlikte çalışan bir bilgisayar sistemidir. WordPress’te CDN kullanmak, görseller, CSS ve JavaScript de dahil olmak üzere web sitenizin dosyalarının teslimini hızlandırmaya yardımcı olur. Bunun nedeni, kullanıcılar web sitenize erişmeye çalışırken CDN’nin web sitenizin dosyalarının bir kopyasını dünya geneline yayılmış sunucularında saklamasıdır. CDN, yükleme sürelerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak için içeriği en yakın sunucudan sunacaktır. WordPress’te kullanabileceğiniz birçok farklı CDN vardır ancak en popüler seçeneklerden bazıları Cloudflare, BunnyCDN ve StackPath’tir. Çoğu durumda, bu sağlayıcılardan birinde bir hesaba kaydolarak ve onların talimatlarını izleyerek kolayca bir CDN kurabilirsiniz.

 

Adım 8 – Resimlerinizi Optimize Edin

Resimlerinizi optimize etmek, web sayfalarınızı hızlandırmak için mükemmeldir. Görüntü dosyası boyutunu küçültmek, kullanıcıların grafiklerinize göz atmasını kolaylaştıracak ve hatta farkı fark etmeyeceklerdir! Photoshop veya diğer görüntü sıkıştırma araçlarıyla başlayabilirsiniz. Yine de Smush ve EWWW Image Optimizer gibi bazı harika eklentiler özellikle görüntü optimizasyonu için tasarlanmıştır.

 

Adım 9 – Google PageSpeed ​​Insights ile Sitenizin Performansını İzleyin

Web sitenizin performansını izlemek, ziyaretçilerin içeriğinizle mutlu ve etkileşimli kalmasını sağlamak için çok önemlidir. Google PageSpeed ​​Insights bunu yapmanıza yardımcı olabilecek ücretsiz bir araçtır.

PageSpeed ​​Insights bir web sayfasının performansını ölçer ve nasıl geliştirilebileceği konusunda tavsiyeler sağlar. Web sitenizin mobil cihazlarda ve masaüstü bilgisayarlarda nasıl performans gösterdiği hakkında fikir edinmek ve sitenizin performansını artırmaya yönelik ipuçları almak için PageSpeed ​​Insights’ı kullanabilirsiniz.

PageSpeed ​​Insights’ı kullanmak için kontrol etmek istediğiniz web sayfası URL’sini girin ve “Analiz Et”i tıklayın.

PageSpeed ​​Insights daha sonra sayfanın performansı hakkında bir rapor sunacak ve sayfanın iyileştirilmesine yönelik tavsiyelerde bulunacaktır.

Bir site ne kadar hızlı yüklenmelidir?

Bir sitenin ne kadar hızlı yüklenmesi gerektiği yıllardır sorulan bir sorudur; Cevap elbette ki buna bağlıdır. Bir sitenin yüklenme hızını etkileyebilecek faktörlerden bazıları sayfanın boyutunu içerir. İçeriğin türü, resim ve videoların sayısı ve harici komut dosyalarının ve stil sayfalarının sayısı sayfa boyutuna eklenecektir.

Google, yükleme sürelerinizi en az 3 saniye tutmanızı önemle önerir. Web sitenizin yükleme sürelerini en az üç saniye tutmak, ziyaretçilerinizin ilgisini canlı tutmak için çok önemlidir. Araştırmacılar, bir web sayfasının yüklenmesi beş saniyeden uzun sürerse hemen çıkma oranının %92’ye çıkacağını buldu. Ziyaretçilerin web sitenizde kalmasını sağlamak ve sitenizden ayrılmalarını önlemek için ortalama yükleme süresinin üç saniyenin altında olmasını hedefleyin. Sitenizin yüklenmesi daha uzun sürüyorsa hızını artırmak için bazı değişiklikler yapmayı düşünebilirsiniz.

 

Adım 10 – WordPress performansı için Cloudflare

Cloudflare, WordPress performansına birkaç şekilde yardımcı olabilir :

  • Cloudflare, resimler ve CSS stil sayfaları gibi statik dosyaları önbelleğe alır.
  • Bu, ziyaretçileriniz için web sitenizin yüklenmesini hızlandırır.
  • Cloudflare, web sitenizi, sunucunuza aşırı yük bindirebilecek ve web sitenizi çevrimdışına alabilecek DDoS saldırılarına karşı korumanıza yardımcı olur.
  • Cloudflare, web sitenizin HTML ve CSS’sini optimize ederek web sitenizin yükleme hızını artırabilir.

Cloudflare ücretsiz bir hizmettir ve kurulumu kolaydır. Cloudflare’i WordPress ile kullanma hakkında daha fazla bilgiyi Cloudflare web sitesinde bulabilirsiniz .

Web sitenizin tasarımını ve içeriğini basitleştirin

Web sitenizin tasarımını ve içeriğini basitleştirmek istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle, web sitenizde gezinmenin kolay olduğundan ve en kritik bilgilerin tamamının kolayca bulunabildiğinden emin olun. Ayrıca çok fazla özellik içermeyen basit ve akıcı bir tasarım kullanmayı da düşünebilirsiniz. Son olarak içeriğinizin açık ve net olduğundan emin olun. Ziyaretçiler metin denizinde kaybolmadan ne söylemeye çalıştığınızı anlamalıdır.

İçeriğinizi yavaş yüklemeyi deneyin (Lazy load)

İçeriğinizi yavaş yüklemek, kullanıcılarınıza tüm içeriği sağlamaya devam ederken sitenizi hızlandırmanın harika bir yolu olabilir. Resimlerin ve diğer medya dosyalarının yüklenmesini ihtiyaç duyulana kadar erteleyerek, başlangıçtaki sayfa yükleme süresini minimumda tutabilirsiniz. Bu, daha yavaş ağ bağlantılarının daha uzun yükleme süreleri anlamına gelebileceği mobil cihazlarda özellikle önemlidir.

Lazy load, veri indirme sayısını azaltarak sitenizin performansını artırmaya da yardımcı olabilir. Bu, özellikle kapsamlı içeriğe sahip sitelerde zamandan ve bant genişliğinden tasarruf sağlayabilir. İçeriğinizi geç yüklemek istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır:

  • İçeriğinizin verimli bir şekilde yüklenebilmesi için iyi yapılandırılmış ve organize olduğundan emin olmalısınız.
  • Sunucu yapılandırmanızın tembel yüklemeye(lazy loada) izin verdiğinden emin olmalısınız.
  • Her şeyin beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için sitenizi test etmeniz gerekir.

İçeriğinizi nasıl geç yükleyeceğinizden emin değilseniz birkaç kaynak yardımcı olabilir. WordPress Rocket Lazy Load eklentisi, WordPress platformunda çalışan siteler için mükemmel bir seçenektir. Daha genel bir çözüm arıyorsanız herhangi bir sitedeki jQuery Lazy Load eklentisini kullanın.

Adım 11 – Hız için WordPress WP Admin kurulumunu optimize etme

WordPress, birçok seçenek ve ayara sahip sağlam bir CMS platformudur. Bazı durumlarda bunlar web sitenizi yavaşlatabilir. Sorunsuz ve hızlı bir kullanıcı deneyimi için WordPress kurulum hızınızı optimize etmek kritik öneme sahiptir.

Önemli adımlardan biri, WP Admin kurulumunuzu en iyi performansa göre yapılandırmaktır. Kullanılmayan veya istenmeyen dosyaları WordPress medya kitaplığından silebilir, geri pingleri ve geri izlemeleri kapatabilir, gönderi revizyonlarını sınırlayabilir ve performansı artırmak için veritabanınızı temizleyebilirsiniz.

İşte birkaç ipucu. Bu ipuçlarını takip etmek WordPress web sitesini hızlandırabilir.

  • Kullanılmayan Eklentileri ve Temaları Silin
  • WordPress veritabanınızı temizleyin
  • Geri pingleri ve geri izlemeleri kapatın
  • Gönderi revizyonlarını sınırlayın veya devre dışı bırakın
  • Yönlendirmelerden kaçının
  • Her şeyi güncelle
  • Medya kitaplığınızı temizleyin
  • Gönderi revizyonlarını azaltın

Adım 12 – Kullanılmayan Eklentileri ve Temaları Sil

Eklentileri ve temaları doğru kullanmak çok önemli olsa da, WordPress sitenizi optimize etmenin bir diğer kritik adımı da istenmeyen öğeleri silmektir. Bir uygulamayı silmek istiyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olun çünkü bu, web sitenizin yüklenme süresini etkileyebilir. Yeni eklentileriniz varsa öncelikle gerekli olmayanları kaldırmayı deneyin. Artık kullanmadığınız tüm eklentileri ve yazılımları da devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak sitenizin performansını artırmanıza yardımcı olabilir.

Eklentiler söz konusu olduğunda, düşük performanslı çok sayıda eklenti yerine daha az sayıda, yüksek kaliteli eklentiye sahip olmak genellikle daha iyidir. Kullandığınız eklenti gerekli değilse daha hafif bir alternatif bulmaya çalışın.

WordPress veritabanınızı temizleyin

İşaretlenmediği sürece, karmaşık bir WordPress veritabanı performansta büyük bir soruna neden olabilir. Veritabanını sık sık temizlerken boyut küçülür ve sayfa yükleme hızı artar. Veritabanınızı temizlemek için bunu phpMyAdmin aracılığıyla manuel olarak yapabilir veya göreve yardımcı olması için bir eklenti yükleyebilirsiniz. Veritabanlarıyla çalışma konusunda becerikli değilseniz eklenti yüklemek en güvenli seçenektir.

Zamanla web siteleri, kullanılmayan eski temalardan ve eklentilerden gelen yorumları ve verileri biriktirme eğilimindedir. Bu, sitenizi yavaşlatabilir ve değerli depolama alanını kaplayabilir. WP-Optimize, WordPress veritabanınızı temizlemenize, gereksiz dosyaları silmenize ve disk alanını boşaltmanıza yardımcı olan bir eklentidir. Kullanılmayan medya dosyalarını WordPress kitaplığından da silebilirsiniz.

Geri pingleri ve geri izlemeleri kapatın

Geri pingler ve geri izlemeler, WordPress’te bunları etkinleştiren eklenti devre dışı bırakılarak devre dışı bırakılabilir. Ancak bu, web sayfalarının daha yavaş yüklenmesine neden olabilir. Geri ping ve geri izlemelerin faydaları olmasına rağmen çoğu WordPress uzmanı, bunların potansiyel dezavantajlara değmeyeceği konusunda hemfikirdir. Bu nedenle genel olarak özelliğin devre dışı bırakılması önerilir.

Gönderi revizyonlarını sınırlayın veya devre dışı bırakın

WordPress, her düzenleme için revizyon sonrası silme işlemini silmek yerine otomatik olarak DB’ye kaydeder. Yani gerektiğinde önceki sürümünüze geri dönmeniz mümkün. Revizyonları yayınlamak faydalıdır ancak bunlar veritabanınızda birikerek web sitenizin yavaşlamasına neden olabilir. Varsayılan olarak WordPress, bir düzenleme silinirse sayfanın tamamını kaydeder. Yine de gönderi güncellemelerini değiştirerek azaltabilir veya ortadan kaldırabilirsiniz.

Gönderi revizyonlarının sayısını sınırlayabilir veya gönderi revizyonlarını tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak için wp-config.php dosyanıza bir kod satırı eklemelisiniz. Eğer gönderi revizyonlarının sayısını sınırlamak istiyorsanız bu kod satırını wp-config.php dosyanıza ekleyebilirsiniz:

define('WP_POST_REVISIONS', 3

Bu, WordPress eklentisini her yazı veya sayfa için üç yazı revizyonu kaydetmeyle sınırlayacaktır. 3 sayısını istediğiniz sayıyla değiştirebilirsiniz.

Yönlendirmelerden kaçının

404 hatalarından kaçınmanın en iyi yolu, kaldırılan veya taşınan içeriklere geçici yönlendirmeler eklemektir. WordPress web sitenizdeki yükleme süresini kısaltmanıza yardımcı olabilir. Bir ziyaretçiyi bir siteden diğerine yönlendirmek bazen zor olabilir. Yine de herhangi bir hatadan kaçınmakta fayda var.

Her şeyi güncelle

Sitenizin en iyi performansını ve güvenliğini elde etmek için her zaman en son yazılım sürümlerini çalıştırdığınızdan emin olun. En iyi sonuçları elde etmek için WordPress’i, ana temayı ve eklentileri güncel tutun.

Medya kitaplığınızı temizleyin

Artık istemediğiniz medyanız varsa veya eksik ya da gözetimsiz dosyalarınız varsa, bunları medya kitaplığınızdan kaldırabilirsiniz.

Ayrıca ücretsiz bir WordPress eklentisi olan Media Cleaner’ı kullanmak kolaydır. Kullanılmayan ve bozuk medya girişlerini kaldırarak Medya Kitaplığınızı temizlemenize yardımcı olur. Artık hangi dosyalara ihtiyaç duyulmadığını belirlemek için akıllı analiz kullanır ve ardından bunları kalıcı olarak silmenize olanak tanır. Eklentiyi kullanmadan önce bu gerekli bir adımdır, çünkü önce yedekleme yapmadan dosyalarınızı değiştiren veya silen hiçbir araca güvenemezsiniz.

4. Wordpress Site Hızlandırma Sonuç

WordPress web sitelerini hızlandırmak için standart yöntemler mevcuttur. Bu makale, sonuç odaklı çözümlerimizden yararlanarak ve önbelleğe alma, küçültme, CDN ve lazy load tan yararlanarak WordPress hızınızı optimize etmeye çalışıldı. Sorularınız mı var? info@emrenacar.com adresinden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Emre NACAR

Merhaba! Ben Emre, full stack web developer olarak yaklaşık 10 yıldır kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri, ve firmalara özel web tabanlı uygulamalar geliştiriyorum. 2013 yılından itibaren yurtiçi veya yurtdışı olarak 200 den fazla projede yer almış, kodlama, veritabanı geliştirme, arayüz tasarımı gibi bir çok alanda görev almış bulunmaktayım. KKTC ve İstanbul gibi farklı şehirlerde Junior Developer, Senior Developer, Proje Yöneticisi olarak çalıştıktan sonra son olarak Gaziantep Getham'da Yazılım Uzmanı olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu